Lucienne Paesmans

Souffleuse

Lucienne Paesmans is afkomstig uit Maasmechelen waar haar Hasseltse vader zijn hart verloor aan een schone uit Leut. Zij woont sinds 1949 in Hasselt. Lucienne volgde middelbare school aan de Handelsschool, werd bediende bij Boermans en is nu met pensioen na 24 jaar bediende in het Cultureel Centrum te Hasselt. Het is daar waar zij in aanraking kwam met het K.H.O.G. In 1992 werd zij gevraagd om de rol van souffleuse op haar te nemen. Zij stemde aarzelend toe en kijk, bijna 40 producties later zit Lucienne nog altijd op de souffleurstoel, stilletjes achter het decor, als toeverlaat voor acteurs en actrices als die even de tekst kwijt zijn. Het publiek zit haar nooit, nochtans is het applaus ook voor haar. De voorbije 20 jaar heeft Lucienne omzeggens geen enkele repetitie gemist.
Alle dinsdagen en donderdagen van de repetitiemaanden, en dat zijn er 8 op jaarbasis, is zij aanwezig. Een enorme opgave die ze met volle overgave op haar neemt.
Een onmisbare dame is zij geworden, een steun voor iedereen, zeer attent en toegewijd. Haar taak die ze in alle stilte en eerder achter de schermen uitvoert, is van uitzonderlijk belang en haar aanwezigheid, ook al moet ze niet tussenkomen, is een grote geruststelling voor de spelers. Ze is onmisbaar geworden en erg geliefd in het gezelschap.