Roger Vincken

Advies

Roger Vincken is Hasselaar van geboorte en groeide op te Stokrooie. Hij woonde enkele jaren in de Willekensmolenstraat en gaf les aan RMS 2 in de Vilderstraat en het Koninklijk Atheneum. Hij verhuisde definitief naar Bolderberg en speelde hier enkele jaren toneel bij de plaatselijke KSA-groep.
Als licentiaat Germaanse talen was hij mede verantwoordelijk voor het schooltoneel en organiseerde het toneelbezoek aan het cultuurcentrum te Hasselt.
In 1987 werd hij prefect van het Koninklijk Atheneum te Heusden en in 1992 van het Koninklijk Lyceum en het Studentenhome te Hasselt. Via Francis Vannerum kwam hij in contact met het KHOG en werd lid van de decorploeg en het bestuur in 2000. Sindsdien is hij verantwoordelijk voor het archief, de correctie van het programmaboekje, de hertaling van teksten naar het “Hessels” en de publicitaire relatie met verenigingen en de media.
In 2005 schreef hij, bij de viering van het 75-jarig bestaan, het boek “75 jaar KHOG. Jubileumboek met beschouwingen, getuigenissen en archivalische gegevens van het Koninklijk Hasselts Operettengezelschap vzw 1930 – 2005”.